INITIATIEWEEKEND 7 en 8 oktober

Archief

Initiatieweekend

7-8 oktober 2023 van de Laura van abt Poimên

Een laura is een monastieke nederzetting in de woestijn. In de tijd van de woestijnvaders was het de weg, de steeg die de afzonderlijke huisjes van de monniken met elkaar verbond. De monniken leefden er als kluizenaar, maar kwamen toch af en toe samen om te vieren en te delen. Benedictijnermonnik Benoît Standaert heeft dat model vertaald naar de 21ste eeuw voor mensen die het monastieke leven vanuit hun eigen huis willen beleven. Men leeft apart maar weet zich met elkaar verbonden in de laura. Die moderne laura sluit aan bij het leven van de milde en wijze Koptische woestijnvader abt Poimên (340-450).

Het initiatieweekend wordt inhoudelijk geleid door Jonas Slaats, filosoof, theoloog en antropoloog. Hij zal ons meer vertellen over de achtergrond en actualiteit van monastieke praktijken. Ook beoefenen we praktijken, zoals Lectio divina en Psalmwake. Het programma krijgt u ter plekke aangereikt.U bent van harte uitgenodigd!

Praktisch:

  • Het weekend vindt plaats in Abdij Koningsoord, Johannahoeveweg 79 te (6816 VG) Arnhem, Nederland.
  • Het weekend start zaterdag 7 oktober 2023 om 9.00 uur en eindigt zondag na het middagmaal, rond 14 uur. Wie vroeger wil komen, kan dit zelf regelen met de abdij (tel: 00 31 26 4439863; mail: gastenhuis@nullkoningsoord.org).
  • Kostprijs: 135 euro. Verblijf en sessies inbegrepen. Ook mogelijk zonder overnachting (prijs op aanvraag). De inschrijving is definitief na betaling.
  • Inschrijven ten laatste 12 september 2023 bij Linda Vercauteren. Email: abtpoimen@nullgmail.com. GSM: of 00 32 497 122530. Voor meer informatie kunt u eveneens bij Linda terecht.
  • Website: lauravanabtpoimen.be